Počet položek: 0 0,- CZK

Snížení krevního tlaku přírodní cestou

Jak si rychle snížit krevní tlak přirozenou cestou, bez léků a bez vedlejčích účinků.

Upozornění:

Popisuji zde pouze své osobní zkušenosti a pokud to chcete zkoušet na sobě, vše konzultujte se svým lékařem.

Proč jsem se rozhodl hledat přírodní cestu?

Ve třiceti letech jsem od své lékařky dostal předpis na léky na snížení krevního tlaku. Začínal jsem s tlakem cca 150 na 100, ideálně by měl být do 120 na 80. Prakticky všichni mí předci s tlakem mají problémy a tak jsem to nebral nijak vážně (chyba). První rok jsem užíval jedenkrát denně Rilmenidin. Krevní tlak se mi snížil na 130/90, dobře se mi spalo a nepozoroval jsem žádné vedlejší účinky.

Po dalších kontrolách jsem dostal zvýšenou dávku 2x za den, abych se dostal na požadovný krevní tlak 120 na 80. S tímto dávkováním jsem začal mít problém, tlak mi kolísal a začali se projevovat vedlejší účinky těchto léků.

 Po další kontrole jsem místo Rilmenidinu dostal Amlodipin. Měsíc užívání byl bez problémů, ale po podzimním nachlazení jsem se mohl zbavit kašle. Po návštěvě lékařky, u které jse měl zrovna vyšší tlak jsem dostal Twyntu ( Amlodipin + další účinná látka) s tím, že kašel je způsoben astmatem / alergií. Pár měsíců jsem se trápil s vyčepávajícím kašlem, na který nic nezabíralo, navštěvoval alergologii, obvodní, ORL, atd. Ve více zdrojích jsem se dočetl, že léky jako amlodipin zúžují produšky a astamitici by jej tedy neměli užívat, respektive se mohou objevit tyto nežádoucí účinky.

Byly Vánoce a tak jsem se rozhodl, že vyzkouším léky vysadit na zkoušku.

Ihned po vysazení léků na vysoký tlak se kašel začal zlepšovat a to byl pro mě hlavní impulz, zjistit jak to udělat, abych se bez podobných léků plně obešel.


Co přirozeně stabilizuje krevní tlak

Nadváha, špatná životospráva, stres

Odstranit tyto faktory, to se lehko řekne, ale s provedením to je horší. Každopádně jsem to začal brát vážně a výsledky jsou vidět, ale to až v jiném článku.

Na snížení krevního tlaku se asi nejvíce osvědčil půst nebo co nejméně sacharidů.

Vyzkoušené doplňky pro snížení krevního tlaku

  • česnek
  • chia semínka
  • chili - kájenský pepř
  • hořčík
  • uklidnit se
  • draslík vs sodík

Čaj z Chili (kájenský pepř)

Příprava: 1 lžička mletého chili, zalít trochou vroucí vody, rozmíchat, dolít studenou vodou a kopnout to do sebe.

Pusa pálí jak čert, ale funguje to velice rychle, tlak se mi běhěm hodiny sníží o 10 - 20 bodů. Chili má velice dobré účinky na krevní oběh, roztahuje cévy, působí mírně projímavě, atd. Pozor na různé značky a hlavně aby se jednalo u čisté chili (bez přísad jako je sůl a podobně). Mě se osvědčila Chili od Vitany.

Chia semínka

Chia semínka považuji za superpotravinu. Dávkování: 1 - 2 polévkové lžíce denně. Jsou skvělá v tom, že do sebe nasáhnout až 10x více vody a tu postupně uvolňují. Obsahují 10% bílkovin, zdravé tuky, antioxidanty atd. doporučuji přečíst knihu "Zrozeni k běhu". Samotná se moc jíst nedají, ale vyzkoušel jsem si tyto 2 úpravy:

  • pokud snídáte ovesné vločky, ovesnou kaši nebo si mícháte musli, tak stačí 1 lžíci zamíchat a prakticky to ani nepoznáte
  • decka vody, lžíce chia semínek, zamíchat, vypít. Pak ještě dolít vodu, zamíchat a vypít zbytek. Je to idelální například před delším tréninkem nebo na noc. Voda se z chia semínek uvolňuje pomalu.

Česnek na snížení krevního tlaku

Někde jsem se dočetl, že 1 - 2 stroužky česneku z den. Z čerstvého česneku mě bolí žaludek, ale přišel jsem na způsob, jak se dá vyrobit použitelná forma. Česnek tlak snižuje a má další úžasné vlastnosti.

Hořčík

Užívám 4 tablety čistého hořčíku před spaním, ne pravidelně, pouze v případě, že je tlak vyšší.

Uklidnit se

Nevjvětší problémy s krevním tlakem mám v případě, že jsem rozčílený (práce, děti, ... ). Pomáhá mi přijít na jiné myšlenky. Dobré je si jít na 20 minut zaběhat, do sauny, dobrý film, kamarádi, atd. Pokud si lehnu a snažím se uklidnit, tlak si sám takto dokáži snížit až o 10 bodů.

 

Draslík vs sodík

Lékař vám jako první doporučí přestat solit. Co budete dělat v případě, že už prakticky nesolíte ? Pozor na to, že nízká dávka sodíku je stejně nebezpečná jako vysoká dávka sodíku (stejně tak i u ostatních vitamínů a stopových prvků). Hladinu sodíku snižuje dostatek draslíku. Na draslík v tabletách rovnou zapomeňte. Množství, které se dá v tabletách volně koupit je malé a jsou to vyhozené peníze. Místo toho zelenina a ovoce obsahuje draslíku dostatek. Správně bych na 100kg své hmotnosti měl sníst 1kg zeleniny za den. Jsem rád, když sním 0,5 kg a pak je tlak opravdu v pořádku. Řekl bychm že toto je asi ta nejdůležitější rada. Pokud k večeři sníte 500g zeleniny, tak už se toho do vás o nic víc nevejde a celkově se vám krevní tlak přirozeně stabilizuje.

Aktuální krevní tlak

Po třech měsících jsem bez léků na krevní a tlak a bez jejich vedlejších účinků. Tlak mám ráno i večer cca 130 / 85 .

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     více informací
Veškeré informace na tomto serveru jsou pouze obecného charakteru, jejich užívání je vždy na Vaši zodpovědnost.
Jakékoliv zdravotní problémy řešte se svým lékařem.
© www.miminka.net, provozováno na systému Shop5.cz

při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace