Počet položek: 0 0,- CZK

Čtvrtý měsíc těhotenství

Čtvrtý měsíc je asi 14. - 17. týden těhotenství. Nyní začínáte druhý trimestr, který bývá pro většinu žen nejpříjemnějším obdobím z celého těhotenství. Většina z prvních příznaků těhotenství postupně mizí. Ženám, které trpěly ranními nevolnostmi by se mělo udělat lépe.

Vaše děloha je nyní velká přibližně jako malý meloun. Většina žen se už nevejde do šatů, které byly zvyklé nosit. Je na čase obstarat si nějakě těhotenské oblečení. Je velice pravděpodoblé, že již nebudete pociťovat  tak časté nucení na močení jako v prvním trimestru.

Vaše děťátko je nyní velké asi 12 cm a váží přibližně 150g. Miminko si už dokáže cucat paleček, také polyká plodovou vodu a vylučuje ji ve formě moči. U děvčátek se již vyvíjí děloha a primitivní vaječné buňky na vaječnících.

Některé nastávající maminky mohou již nyní pociťovat první pohyby děťátka. Vetšinou první pohyby ucítí dříve ty ženy, které už byly těhotné (vědí, co mají očekávat a také děložní svalstvo je  volnější, to způsobí, že snadněji ucítí pohyby) a ženy které jsou velmi štíhlé pravděpodobně pocítí první pohyby miminka dříve.


zdroj: -Co čekat v radostném očekávání, H. Murkoffová, A.Eisenbergová,
             
S.Hathawayová, Vydal SLOVART s.r.o. v Praze  2004 

Čtvrtý měsíc těhotenství - 1984327 -

Komentáře k Čtvrtý měsíc těhotenství

135
4.5.2009 12:45

Dobrý den chtěla bych se zeptat když jsem vstoupila do patnáctého týdne těhotenství zda li již jsem ve čtvrtém měsíci těhotenství nebo ještě ve třetím,neboť si tím nejsem jistá,nemyslím délku lunárních měsíců kterých je destet. A také se chci zeptat,zdá se mi že již občas cítím pohyby plodu,je to vůbec možné?Jsem těhotná po čtvrté.Děkuji za názory a odpovědi.

136
12.4.2011 18:26
Petra

Dobrý den, Chtěla bych jsem se zaptat, už 4 měsíce jsem nedosatla menstruaci a zatím žádné příznaky nepociťuji. Nemůže to být tím že mi menstruace již neočekávaně skončila a už jí mít nebudu ? Děkuji za otpověď ....

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     více informací
Veškeré informace na tomto serveru jsou pouze obecného charakteru, jejich užívání je vždy na Vaši zodpovědnost.
Jakékoliv zdravotní problémy řešte se svým lékařem.
© www.miminka.net, provozováno na systému Shop5.cz

při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace