Počet položek: 0 0,- CZK

Co dělat s dětmi když prší?

"Co dělat s děmi když venku prší?" Tuhle otázku si jistě pokládá nejeden rodič, obzvláště za velmi špatného počasí, jaké provází tyto dny. Existeje několik možností, co můžeme dělat s dětmi když prší. Je dobré zvolit program, který zabaví jak děti tak i dospělé. Když venku prší oblíbenou činností pro spoustu rodin může být hraní společenských her. Takové pexeso nebo člověče nezlob se v jednodušší verzi zvládnou většinou s přehledem již tříleté děti.

U dětí mladších tří let se mi osvědčilou vyndat modelínu, ideálně tu, která je vyrobena z pšeničné mouky a po zaschnutí jde krásně vyluxovat. U nás vedlo (a stále vede) vykrajování různých tvarů z modelíny, třeba pomocí vykrajovátek na vánoční cukroví.  Další možností co dělat s dětmi když prší může být vymalovávání omalovánek, kutálení s míčem nebo prohlížení a čtení knížek.

Pokud nechcete trávit čas doma, špatné počasí je ideální pro návštěvu kina, aquaparku, či dětského centra, kde se děti zajisté dostatečně unaví.

Komentáře k Co dělat s dětmi když prší?

1
19.11.2010 00:54
Jana Červená

Mám uloženy v oblíbených tyto stránky: http://www.mestoprodeti.cz/
a když nevím, co s dětmi (ať už prší nebo ne), tak tam mrknu a vždy naleznu inspiraci.
Ale je to zaměřený na Prahu.

2
29.11.2010 21:26
imlok

Je venku sychravo a nevíte jak zabavit děti? Vytiskněte si jednu z našich deskových her vlastní produkce a pobavte se.
NEBO
Pokud si doma vyrábíte deskové/stolní hry jistě se vám budou hodit figurky či hrací kostky.
Nebo vám nějaké chybí ke starší hře?
Nabízím vám :
-nové dřevěné figurky pro deskové hry (př. člověče nezlob se). Sada 24 ks (6 barev po 4 figurkách, barvy: červená, modrá, zelená, žlutá, fialová, oranžová) CENA 26 Kč
Případně jednotlivě 2 Kč/ks

- nové dřevěné hrací kostky pro deskové hry CENA 6 Kč/ks (typ1 : klasická s puntíky, typ2: se základními barvami na stranách(červená,zelená,modrá,bílá,žlutá,černá), či jiná kombinace dle přání)

K ceně je nutné připočítat poštovné dle tarifu ČP.

více zde [url]http://eshop.imlok.net/eshop/1-stolni-hry/[/url]

3
8.4.2011 08:54
Lenka

Zdravím maminy :-) Zabavit děcka je fakt někdy problém. Nedávno jsem ale dostala tip od kolegyně, jak na to, výhoda je v tom, že to není psaný návod, ale je to na dývku, je tam přesně popsán postup – něco jako film :-) Takže děcka vidí, jak to mají dělat, a je to pro ně lepší. http://www.golden-secret.com

4
14.6.2011 19:26
Anca

My chodíme do Kavárny Maluj - www.kavarna-maluj.cz. Maluje se tam na hrnečky, děti to baví. Nejde to určitě pokaždé, když prší, ale je to dobrý tip. Co vím, tak pořádají také nějaké kurzy pro děti i pro dospělé. Tak sluníčku zdar.

5
22.6.2011 22:17
Veris

prosím o radu...pořádám všem dětem z rodiny a od známých zahájení prázdnin a pořád přemýšlím co dětem vymyslím za zábavu...asi jsem už stará, ale opravdu jsem zapoměla všechny ty hry co jsme jako děti hrávali venku a nebo doma když pršelo...pamatuje si někdo nějakou zábavnou hru? budou to děti většinou ve věku od 6-12let...a nutno podotknout že z devadesáti procent holky :) pamatuji si, jak jsme skákali gumu,ale už nevím pravidla, hrávali na krvavého dědka, ale tam mám stejný problém jako u předchozí a všech her...mohl by mi někdo napsat nějaké pravidla hry pro více dětí? bude jich tu asi 10. Můžete i na email.. v.boledovicova@seznam.cz Předem děkuji...

6
20.7.2011 13:42
Eva Rohlenová

Zkus město pro děti.cz, tam nějaký návody jsou, přikládám odkaz:
http://www.mestoprodeti.cz/spolecenske-hry/hry-s-detmi.html

7
7.8.2011 21:54
Petra

Jeee, tak mestoprodeti.cz je dobry link, moc dekuju! Pravdou je, ze za neprizne pocasi je kazda rada draha :-)

Jinak musim rici, ze se nam tuhle podarilo zabavit rodinku nasi i navstevu hrou kterou jsme zakoupili nahodne a pak se velmi za deste hodila!
A musim rici, ze to byla zabava i pro dospele!
Muzu vrele doporucit:

http://www.hrajtesisnami.cz/p236-Zvireci-safari

8
15.4.2017 19:41
Iveta

Dobrý den, zabavit děti v dešti může být pořádný oříšek, obzvlášť když bydlíte v bytě. My to naštěstí vyřešili pomocí stránek https://www.venkazdyden.cz/, je tam mapa zastřešených dětských heren i venkovních hřišt, takže máme pro ty naše prcky připravenou zábavu za každého počasí. :)

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     více informací
Veškeré informace na tomto serveru jsou pouze obecného charakteru, jejich užívání je vždy na Vaši zodpovědnost.
Jakékoliv zdravotní problémy řešte se svým lékařem.
© www.miminka.net, provozováno na systému Shop5.cz

při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace