Počet položek: 0 0,- CZK

Česká pošta - mé zkušenosti

Mé zkušenosti s Českou Poštou jsou ve většině případů kladné,ale těch několik ostatních mě vede k tomu, že vždy když je to možné, vyberu si jiného spolehlivého partnera.(PPL, DHL, atd.) Mé záporné zkušenosti se týkají lidí na přepážkách Pošty č. 5 v Příbrami. S veškerými "pěšáky" Pošty 5 i Pošty 2 jsem byl vždy spokojen.

Několik nevyřešitelných případů:

1) Oženil jsem se, na příslušném úřadě mi ustřihli roh občanky a vystavili doklady o změně stavu. Na přepážce mi odmítli vydat dobírku, protože ustřihlá občanka je neplatná a nějaké papírky je nezajímají.

2) Přijdu si vyzvednout dobírku v pátek v 8:00. Na pobočce je otevřeno 5 přepážek, jsme tam celkem 2 čekající zákazníci. Protože na všech přepážkách vyřizují jiné dopisy a různé formuláře, čekám 18 minut než se mi povede vyžádat si pozornost.

3) Jelikož mi chodí sem tam něco i do kanceláře, problém nastane ve chvíli, kdy nejsem přítomen a musím na pobočku. Vysvětlit zde, že tam nebydlím a mám tam jen kancelář mě stojí vyplňování 2 formulářů formátu A4 pokaždé, když na pobočku dorazím. Nakonec jsem se naučil říkat, že jsem se přestěhoval a ještě nemám změněnou adresu. To dostanu baliček ihned. Zajímavé, že?

4) Účetní omylem odeslal peníze na neexistující účet, peníze se za měsíc vrátily, ale bohužel v době, kdy jsem byl na dovolené. Pro nepřevzetí pošta po týdnu odeslala peníze do Prahy a již jsem peníze z nich nedostal. Poprvé jsem tam byl osobně a 2x jsem je urgoval telefonicky. Nyní to je zhruba půl roku a protože se jednalo jen o 400Kč tak se na to vykašlu. (Tento bod se týká Pošty č. 1)

Toto je jen výtah událostí, které mě za poslední rok nejvíce na....

Všem přeji jen lepší zkušenosti s touto společností..
 
Vložil: Martin Březovský (17.12.2007)

Komentáře k Česká pošta - mé zkušenosti

1
9.8.2023 23:06
Pepa

Mají strategii: První den napíšou, že nedodali problémy na pobočce. Druhý den: Zákazník nezastižen, balík uložen na pobočce. Žádné zmeškané číslo, žádný papír ve schránce. Lžou, dva dny jsem čekal u okna. Nutno vyměnit komplet celý personál. Tito už dělst nezačnou.

2
30.9.2023 11:38
Magdalena krompasky

Dobrý den. Už 9 měsíců mizí moje veškerá pošta. Reklamace, stížnosti, prošeni o zjištění o co jde, je marné. Výmluvy na jiný doručovací systém, tedy cizí firma, nebo špatně napsaná adresa je pokaždé. Diky tomu dostávám pokuty zu neplacené účty a důležité papíry se neobjeví! Nehodlám si to dal nechat líbit, a jdu za advokátem. Doporučuji každému, aby se bránil!

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     více informací
Veškeré informace na tomto serveru jsou pouze obecného charakteru, jejich užívání je vždy na Vaši zodpovědnost.
Jakékoliv zdravotní problémy řešte se svým lékařem.
© www.miminka.net, provozováno na systému Shop5.cz

při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace